Wyszukiwarka:

Poprzedni temat «» Następny temat
wymogi spedycji
Autor Wiadomość
lukaszzpom 

Pracuję w firmie: W planach
Uprawnienia: B,C,CE,kw,kk
  Wysłany: 2015-07-24, 17:41   wymogi spedycji

Witam, jestem tu nowy i chciałbym się przedstawić jestem łukasz i pochodze z południowej części woj.zachodniopomorskiego. A teraz do rzeczy, zawsze chciałem jeździć dużym zestawem, gdy miałem 21lat postanowiłem realizować moje marzenia i zapisałem się na kurs kat.c. Obecnie mam 22lata i dysponuję kat c+e kw kk, więc teoretycznie wszystko co niezbędne do podjęcia pracy w zawodzie. Przeglądając ogłoszenia w dość dużej liczbie ofert wymagane jest zaświadczenie o niekaralności. Oczywiście jako kierowca który był karany mogę pracować w zawodzie ale podobno to jest wymóg wielu spedycji wlaśnie o niekaralności kierowców. Co o tym sądzicie?, spotkaliście się z takim wymogiem spedycji?. Dodam tylko że w moim przypadku zamazanie kary nastąpi na początku października, czyli najwyrzej będą to bardzo długie 3mięsiące. Zgóry dzięki za odpowoedzi.

mobil1994 
mobil1994

Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
Wysłany: 2015-07-24, 19:33   

lukaszzpom, nie wszystkie firmy tego wymagają. Możesz się spotkać z czymś takim jakbyś chciał pod kurierką śmigać, na liniach. Ale to zacznij szukać pracy, nikomu się nie chwal że w tej chwili nie uzyskasz takiego dokumentu. Wielu pracodawców o to nie spyta i być może będziesz jeździł a nie się martwił "kwitkiem" ;-)

lukaszzpom 

Pracuję w firmie: W planach
Uprawnienia: B,C,CE,kw,kk
Wysłany: 2015-07-24, 21:14   

Ta właśnie zrobie, dzwoniłem do de rooy w żarach. Uprzejma pani poinformowała mnie że niekaralność jest wymogiem koniecznym. Ale szukam dalej, aby wytrzymać do paźdzernika. Obynsię udało, dzięki za odpowiedź!.

mati373737

Tym śmigam: DAF XF e6 Super Space Cab
Pracuję w firmie: Transportowej
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK, II WJO, Koparki
Wysłany: 2015-07-24, 21:40   

Człowieku masz tyle normalnych firm WSZĘDZIE, a ty chcesz uderzać do jakiegoś kołchozu z dala od domu? Firm transportowych jest jak nasrane, popytaj, tylko pamiętaj nie przytakuj na wszystko jak leming jakiś. Jesteś wykwalifikowaną osobą z uprawnieniami i to Ty będziesz robił na dziada i jego nowe q7. Jak chce parobka za 1200 to odwróć się i szukaj dalej... Jak lepiej dla niego, zeby zestaw stał i rdzewiał na placu to jak najbardziej niech traci :)

MrPerfect1986 

Uprawnienia: B|C|D|B+E|C+E|D+E|KW|KK|Wózki
Wysłany: 2015-07-25, 10:01   

z kolegą Matii zgadzam się również

matiz_1990 

Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KK,KW,ADR,Koparki kl. III
Wysłany: 2015-07-27, 14:37   

mandat to wykroczenie, w tym zaświadczeniu chodzi o to czy nie byles skazany prawomocnym wyrokiem np za kradzież albo inne grube przewinienia. przeciez jeżdżąc dużym też możesz dostać mandat co nie znaczy że taka firma Ci od razu ma za to zwolnić bo to całkiem nie logiczne

DawidR 

Pracuję w firmie: IKEA
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E i KW
Wysłany: 2015-07-29, 10:53   

Jest tak jak napisał matiz_1990 z tym że różne źródła róznie podają że niby jest to ważne tylko pół roku zaś inne że bezterminowo.

Cypisek 

Tym śmigam: BMW, MAN TGA
Pracuję w firmie: Magnestravel
Uprawnienia: C, C+E, ADR
Wysłany: 2015-08-03, 15:53   

lukaszzpom Zostałeś skazany prawomocnym wyrokiem sądu czy ukarany za wykroczenie w trybie mandatowym?

DawidR napisał/a:
jest to ważne tylko pół roku zaś inne że bezterminowo

Pomyśl logicznie, jak można wystawić bezterminowe zaświadczenie o niekaralności? To tak jakby lekarz wystawił ci bezterminowe zaświadczenie że jesteś zdrowy : ]]]]

DawidR 

Pracuję w firmie: IKEA
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E i KW
Wysłany: 2015-08-03, 22:16   

Cypisek napisał/a:
lukaszzpom Zostałeś skazany prawomocnym wyrokiem sądu czy ukarany za wykroczenie w trybie mandatowym?

DawidR napisał/a:
jest to ważne tylko pół roku zaś inne że bezterminowo

Pomyśl logicznie, jak można wystawić bezterminowe zaświadczenie o niekaralności? To tak jakby lekarz wystawił ci bezterminowe zaświadczenie że jesteś zdrowy : ]]]]

w sumie to masz racje, nie wpadłem na to :)

lofican 

Wysłany: 2017-04-08, 13:16   

Zaświadczenie o niekaralności można uzyskać na komisariacie policji? Dobrze myślę?

Showtits 
Mrówa

Tym śmigam: Scania R420 2013r
Uprawnienia: B,BE,C,CE.HDS,KK,KW
Wysłany: 2017-04-08, 14:51   

We Wrocławiu nie na policji,a w sądzie Sond Okrengowy !!

LordTom83 

Pracuję w firmie: Miratrans
Uprawnienia: A, B, C, E, KK, ADR
Wysłany: 2017-04-08, 21:42   

lofican napisał/a:
Zaświadczenie o niekaralności można uzyskać na komisariacie policji? Dobrze myślę?

na policji dostaniesz tylko opinie o sobie, zapomniałem jak się to fachowo nazywa.
Każde zaświadczenie dostajesz w Sądach, chyba tylko Okręgowe, więc jeśli twoje miasto ma tylko Sąd Rejonowy to trzeba jechać do jakiegokolwiek Sądu Okręgowego

adrevir 

Uprawnienia: C+E, KW, ADR
Wysłany: 2017-04-08, 21:51   

A po prawdzie to zgodnie z prawem powinno wystarczyc oswiadczenie pracownika, ze nie byl karany, niestety nadal sporo firm zada zaswiadczenia.

Showtits 
Mrówa

Tym śmigam: Scania R420 2013r
Uprawnienia: B,BE,C,CE.HDS,KK,KW
Wysłany: 2017-04-08, 22:55   

Bo tak powinno być.
Niektóre firmy tego żądają choć dla mnie to jest trochę jak za czasów komuny .
Tak samo jak teraz elektroniczne CMR.
Chcą się cyfryzowac a u nas jak na awizacji nie podasz numeru dowodu to nic nie zostawisz :-D

lofican 

Wysłany: 2017-05-06, 17:35   

Ja ostatnio zaświadczenie o niekaralności wyrabiałem ze wzgledu na firmę w której chcę się zatrudnić. 30 złotych nie moje, nie licząc czasu na załatwienie, dojazdu i parkowania. Zaświadczenie z wielką łaską załatwisz w sądzie (okręgowym). Pamiętaj, aby dokładnie wypełnić wniosek o wypis z rejstru karnego, gdyż na tym wniosku masz później wybijane pieczątki - nie może być pomyłek, skreśleń i innych pierdoletów. W sądach masz bramki z wykrywaczami metalami, więc jeżeli nosisz przy sobie klamki, tasaki, noże, rozruszniki serca, protezy, plomby, bomby może być problem z wejściem
Ostatnio zmieniony przez lofican 2017-05-06, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu