Wyszukiwarka:
Jaką sieć wybrać, najkorzystniejszy roaming |
Autor |
Wiadomość |
MSI
Don't panic
Uprawnienia: B,C,C+E
|
Wysłany: 2017-09-09, 08:19 Jaką sieć wybrać, najkorzystniejszy roaming
|
|
|
Witam, jak wiemy od jakiegoś czasu nie ma opłat roamingowych i możemy korzystać z telefonu jak w kraju jednak jest organicznie dotyczące internetu.
Jaka sieć wypada pod tym względem najkorzystniej ??
Zagłębiał się ktoś w politykę uczciwego korzystania ?? |
Ostatnio zmieniony przez MSI 2017-09-14, 13:01, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Waldek80

Tym śmigam: MB Actros, MAN, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Wrz 2012 Posty: 305 Skąd: TSZ
|
Wysłany: 2017-09-10, 18:01
|
|
|
Cześć.
Z tego co wiem, w każdej sieci jest podobnie - im wyższa kwota płaconego przez Ciebie abonamentu, tym większy limit na internet w roamingu, maksymalnie 3,6 giga na miesiąc chyba da się uzyskać. Ja mam telefon w Plusie i przy abonamencie za 69,99 mam maksymalny limit. |
|
|
|
 |
LordTom83
Pracuję w firmie: Miratrans
Uprawnienia: A, B, C, E, KK, ADR
Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Gru 2012 Posty: 316 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2017-09-11, 20:11
|
|
|
ja w plusie w tej samej cenie abonamentu mam przyznany limit 4,1GB |
|
|
|
 |
Waldek80

Tym śmigam: MB Actros, MAN, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Wrz 2012 Posty: 305 Skąd: TSZ
|
Wysłany: 2017-09-12, 08:19
|
|
|
A masz prywatny abonament czy na firmę? |
|
|
|
 |
|
Przemek
Tym śmigam: VW
Uprawnienia: B,C+E,KW,KK,wózki widł.
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 08 Paź 2014 Posty: 65 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: 2017-09-12, 11:40
|
|
|
ja mam w orange abonament Smart Plan LTE za 105zł (płacę po zniżkach 75zł-za przejście do nich) i mam na UE 5,07GB neta i oddzielnie na kraj 5GB. |
|
|
|
 |
LordTom83
Pracuję w firmie: Miratrans
Uprawnienia: A, B, C, E, KK, ADR
Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Gru 2012 Posty: 316 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2017-09-12, 20:27
|
|
|
Waldek80 napisał/a: | A masz prywatny abonament czy na firmę? |
prywatny. Tyle samo co wyliczylem wg wzoru. Ten wzor to minimum jakie operator musi dac. Nie chce mi sie liczyc ale chyba ruchomy kurs euro az 500MB by nie obnizyl. |
|
|
|
 |
grobelny1203
|
Wysłany: 2018-04-16, 12:51
|
|
|
Jeśli jesteś kierowcą podróżującym po Europie i korzystasz z internetu zapraszamy do zapoznania się z ofertą : Tani Internet Za Granicą firmy SimGlob. Jedna karta SIM na cała UE oraz inne kraje
Pozdrawiam
Waldek |
|
|
|
 |
redflash
|
Wysłany: 2018-05-09, 09:46 Re: Jaką sieć wybrać, najkorzystniejszy roaming
|
|
|
MSI napisał/a: | Witam, jak wiemy od jakiegoś czasu nie ma opłat roamingowych i możemy korzystać z telefonu jak w kraju jednak jest organicznie dotyczące internetu.
Jaka sieć wypada pod tym względem najkorzystniej ??
Zagłębiał się ktoś w politykę uczciwego korzystania ?? |
Kolego co do tej śmiesznej polityki uczciwego korzystania za bardzo się nie zagłębiałem, bo jak na razie nie muszę, bo jeszcze głupiego sms-a jak wiemy już nie jeden go dostał, bo jak to wygląda wszystko zależy ile przebywasz po za granią Polski i ile z telefonu korzystasz (rozmowy, smsy, net ect.), znam przypadki, że naliczają za odbieranie połączeń, a za wykonanie już nie, bo kolega więcej odbierał niż dzwonił (sieć play akurat u kolegi). Operatorzy niby weryfikują wszystko dopiero po 4 miesiącach. Ja w pakiecie mam w T-Mobile mam 1GB w strefie T-mobile, 1GB w UE plus po zejściu roamingu doszło mi 6,5GB czyli na UE mam 7,5GB i 1GB w strefie ale posiadam też Lycamobile oczywiście Polską, bo również jeździ się na Szwajcarię co do Lyca pakiet 25 zł (do wszystkich M) nielimitowane połączenia i sms-y na numery krajowe w całej UE + 1,75GB internetu w UE (na kraju 20GB) oraz darmowe odbieranie na Szwajcarii. Jak ci zależy na necie to możesz również zobaczyć na internet mobilny ale właśnie z zastrzeżeniem żebyś z niego też w kraju korzystał, żeby nie było, że obudzą się i zaczną ci naliczać koszty. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg |
|