Wyszukiwarka:
 




Poprzedni temat «» Następny temat
12V w Volvo
Autor Wiadomość
skibol83 


Tym śmigam: Scania Streamline R450
Pracuję w firmie: ESPO
Uprawnienia: B,C,C+E, KW, KK, ADR, WOZKI, Cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 38
Dołączył: 30 Cze 2013
Posty: 252
Skąd: Kolbuszowa
Wysłany: 2013-07-18, 14:42   12V w Volvo

Witam
W Volvo którym będę jeździł nie ma CB (każdy we własnym zakresie ma sobie załatwić). Czy jest w którejś wtyczce zapalniczki 12v (spotykałem takie z 24 i 12V). Ogólnie w aucie jest 24V, czy oryginalnie ma gdzieś wmontowaną przetwornicę na 12v np w kieszeni na radio (zaślepione) czy we własnym zakresie muszę to dołożyć :?: Na allegro spotkałem się z takim czymś jak rzep samoprzylepny do montażu CB, spotkał się ktoś z tym??
 
     
Dawid 
Udaję, że się znam.


Tym śmigam: DAF XF 105.460 Super Space Cab + Schmitz
Pracuję w firmie: Jeżdżę sam dla siebie ;)
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK.
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 375
Skąd: Takie Pytania ?.
Wysłany: 2013-07-18, 14:50   

A masz antenę i te kable od CB w Tym Volvie( tam gdzie było podłączone radio wcześniej) czy też swoją musisz mieć ?.Tak wgl masz już radio czy nie ?
 
     
skibol83 


Tym śmigam: Scania Streamline R450
Pracuję w firmie: ESPO
Uprawnienia: B,C,C+E, KW, KK, ADR, WOZKI, Cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 38
Dołączył: 30 Cze 2013
Posty: 252
Skąd: Kolbuszowa
Wysłany: 2013-07-18, 15:03   

Szczerze z ręką na sercu nie zwróciłem uwagi czy antena jest, miejsce na radio jest zaślepione. Na innych autach z tej firmy sa po 2 anteny czy zgaduję że może antena być. Radia nie mam ale to jest 15 minut, skok do sklepu i radyjko jest :-P
 
     
Dawid 
Udaję, że się znam.


Tym śmigam: DAF XF 105.460 Super Space Cab + Schmitz
Pracuję w firmie: Jeżdżę sam dla siebie ;)
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK.
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 375
Skąd: Takie Pytania ?.
Wysłany: 2013-07-18, 15:33   

Dwie anteny muszą być bo jedna jest radiowa a druga od Cb :mrgreen: .Czyli antenę masz podłączona szkoda tylko że nie zobaczyłeś jaką masz końcówkę do radia(w tym zaślepionym miejscu).Możesz mieć przerobione na kostkę albo zwykłe :P.Ze zwykłym jest dużo więcej roboty..A skoro nie masz Cb i jedziesz kupić to co po się męczyć samemu z zamontowaniem daj gościowi z 20 zł więcej i Ci zamontuje,nastroi,sprawdzi wszystko itp.A jeżeli nie wiesz jakie radio kupić to bierz Uniden Pro 520 XL bardzo dobre radyjko za swoją cenę czyli 300 zł .Nie ma co przepłacać za radio president'a bo jest dużo droższe a po 2 Uniden'a robi ta sama firma co president'a czyli masz to samo za dużo taniej.

Pozdrawiam ;-)
 
     
skibol83 


Tym śmigam: Scania Streamline R450
Pracuję w firmie: ESPO
Uprawnienia: B,C,C+E, KW, KK, ADR, WOZKI, Cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 38
Dołączył: 30 Cze 2013
Posty: 252
Skąd: Kolbuszowa
Wysłany: 2013-07-18, 16:09   

Mam w osobówce Alan 109 bardzo dobrze się sprawuję i pozostanę przy marce Mid :mrgreen: land :D :mrgreen: :-P :-P
 
     
Andrzej_88 

Uprawnienia: A,B,C,D,E, ADR + cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 705
Wysłany: 2013-07-18, 16:22   

skibol83, Przyjedź do Potoka to zamontujemy :-)
 
 
     
MichalScania 

Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 1332
Wysłany: 2013-08-09, 15:40   

w Omedze każdy ma po radiu sobie przywozić :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock:
 
     
Andrzej_88 

Uprawnienia: A,B,C,D,E, ADR + cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 705
Wysłany: 2013-08-09, 17:31   

MichalScania napisał/a:
w Omedze każdy ma po radiu sobie przywozić :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock:



Jeszcze każdy zechce przywozić ze sobą firanki, łóżka,fotele itp :shock:
 
 
     
jezyk403 


Pracuję w firmie: WP
Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 22
Skąd: Skwierzyna
Wysłany: 2014-04-21, 09:06   

a tak na marginesie jest radio które działa na 12 i 24v a jest nim TTI TCB881.
 
 
     
kancok

Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-06-25, 13:13   

Najlepiej będzie jeśli podejdziesz do kogoś kto miał stycznośc z podłączaniem radia. Z doświadczenia wiem że dobre podłączenie nie jest proste.
 
     
Andrzej_88 

Uprawnienia: A,B,C,D,E, ADR + cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 705
Wysłany: 2014-06-26, 12:01   

Skibol, przyjedź do Mnie... ;) Daleko nie masz
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Grafika: Shaxo | Wdrożenie: JacobCode.pl
Copyright © 2012 by FastKill.pl
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg