Wyszukiwarka:
 




Poprzedni temat «» Następny temat
Obawy przyszłego kierowcy
Autor Wiadomość
Lukasz89

Uprawnienia: B,C
Dołączył: 03 Lis 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-11-03, 14:32   

Dzieki wam. Chyba troche mi lepiej. Z trzezwoscia nie mam problemu. :) Moze nie powinienem, ale ciesze sie ze Solidarny miales takie obawy. Przynajmien nie ja jedyny. Mimo to jezdzisz co dla mnie rokuje dobrze, ze i ja moge. W przyszym miesiacu robie szkolenie okresowe a potem trzeba uzbierac na kurs. Mam nadzieje ze rozieje swoje obawy na wiosne w trasie.

Dzieki Pany.
 
     
MichalScania 

Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
Pomógł: 18 razy
Wiek: 23
Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 1319
Wysłany: 2016-11-03, 15:07   

Ja przechodziłem pod 3,3m a kiedyś pamiętam na żyletkę pod 3,9.
 
     
Solidarny

Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-11-03, 15:43   

Co do jazdy zestawem to się nie bój zero strachu tyle że kabina wyżej niż w tym tandemiku na kursie :mrgreen: Został mi ten nawyk podczas cofania że jak przyczepa jest równolegle do linii to dopiero odbijam i teraz mam trudności pod rampą
Ja miałem tą okazje że dostałem się na te szkolenie darmowe profesjonalni kierowcy i tam pierwszy raz usiadłem :mrgreen:
Tutaj chłopaki z forum mieli racje nie idź na chłodnie bo tam kombinacje i własnie ja chyba tez zrezygnuje :cry:
 
     
Waldek80 

Tym śmigam: MB Actros, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Dołączył: 02 Wrz 2012
Posty: 291
Wysłany: 2016-11-03, 21:04   

MichalScania, te 3,9 na żyletki to ze mną w Niemczech na objeździe objazdu chyba było, o ile dobrze kojarzę? :P
W Polsce oznaczenia wiaduktów faktycznie są w jakiś dziwny sposób zrobione, przez co jazda z ustawioną wysokością 4m w nawigacji na ciężarówki to przykładowo trasa z Kielc do Łodzi przez Radom i tym podobne. Teraz, żeby sprawnie jeździć na TomTomie Truck po Polsce, ustawiam sobie wysokość 3,6m, a po minięciu zachodniej granicy przestawiam na 4m ;)
 
     
MichalScania 

Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
Pomógł: 18 razy
Wiek: 23
Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 1319
Wysłany: 2016-11-04, 16:13   

Miałem na myśli akurat Czechy gdzie najpierw szukałem alternatywy, ale wjechałbym za moment do Austrii, więc zawróciłem i poszedłem na całość :mrgreen: No, ale niemieckie umleitungi umleitungów były zajebiste...... A TomTom: wjedź na prom :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez MichalScania 2016-11-04, 16:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Grafika: Shaxo | Wdrożenie: JacobCode.pl
Copyright © 2012 by FastKill.pl
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg