Wyszukiwarka:
 




Poprzedni temat «» Następny temat
Operator HDS a kwalifikacje ?
Autor Wiadomość
krakus208 
krakus208


Uprawnienia: B,C,B+E,C+E, KW, KK, HDS.
Wiek: 25
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 122
Skąd: Koło
Wysłany: 2012-12-04, 22:18   Operator HDS a kwalifikacje ?

Witam. Moje pytanie jest następujące. Czy jeżdżąc ciężarówką z HDS jako operator HDS jak i kierowca po nie dużym mieście z towarem budowlanym trzeba mieć także kwalifikacje na przewóz rzeczy czy wystarczy mieć kat C i kursy HDS ? Z góry dziękuję za odp . Pozdrawiam.
 
     
Iron.Falcon 
Brummi Fahrer


Tym śmigam: Stralis 460
Pracuję w firmie: Reiffeisen
Uprawnienia: B, BE, C, CE
Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 740
Skąd: Germania
Wysłany: 2012-12-04, 23:28   

jak nie duże miasto to bez uprawnień można... i bez prawka
 
 
     
bobo82 
vide cul fide


Tym śmigam: DAF xf
Pracuję w firmie: -------
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, kop-ład.
Wiek: 34
Dołączył: 16 Sie 2012
Posty: 261
Skąd: Słupca[PSL]
Wysłany: 2012-12-05, 00:00   

krakus208, jeżeli będzie to twoje auto i będziesz jeździł na potrzeby własne to możesz.
_________________
bmw miłością szpera radością a spalanie..??? chu..... ze spalaniem:D
 
     
mobil1994 
mobil1994


Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 30 razy
Wiek: 22
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 1166
Wysłany: 2012-12-05, 07:55   

Iron.Falcon, osoby wtajemniczone w "temat" wiedzą że piszesz to humorystycznie, lecz osoba pytająca może nie wiedzieć, co jeśli byś wprowadził ją w błąd :?:

bobo82, pisze dobrze, lecz może lekko uzupełnię, jeśli będziesz krakus208, zatrudniony w jakiejś hurtowni która będzie rozwoziła towar po budowach do klientów to musisz posiadać KW ponieważ pracujesz jako kierowca. Chyba że masz swoją hurtownię i swoje auto to wtedy nie.
_________________
Mieć przed sobą 1500 kilometrów, za sobą 40 ton, a pod sobą 600 Koni Mechanicznych ! To marzenie każdego młodego kierowcy! Nie próbuj mnie od tego odwieźć. Chcę i zostanę kierowcą wielkiego zestawu
 
     
krakus208 
krakus208


Uprawnienia: B,C,B+E,C+E, KW, KK, HDS.
Wiek: 25
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 122
Skąd: Koło
Wysłany: 2012-12-05, 15:26   Operator HDS a kwalifikacje ?

mobil1994 napisał/a:
Iron.Falcon, osoby wtajemniczone w "temat" wiedzą że piszesz to humorystycznie, lecz osoba pytająca może nie wiedzieć, co jeśli byś wprowadził ją w błąd :?:

bobo82, pisze dobrze, lecz może lekko uzupełnię, jeśli będziesz krakus208, zatrudniony w jakiejś hurtowni która będzie rozwoziła towar po budowach do klientów to musisz posiadać KW ponieważ pracujesz jako kierowca. Chyba że masz swoją hurtownię i swoje auto to wtedy nie.


Wielkie dzięki za odpowiedzi. Pozdro.
 
     
lukasz511zab 
młody

Uprawnienia: bc,w trakcie ce
Wiek: 26
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 10
Skąd: ZABRZE
Wysłany: 2012-12-05, 18:05   

hehe jak nie duże miasto to nie trzeba prawka dobre!!!
 
     
Iron.Falcon 
Brummi Fahrer


Tym śmigam: Stralis 460
Pracuję w firmie: Reiffeisen
Uprawnienia: B, BE, C, CE
Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 740
Skąd: Germania
Wysłany: 2012-12-05, 18:32   

no bo co ma wielkość miasta do uprawnień ? autor sam sugeruje, że go często kontrolować nie będą to jakby KW nie potrzebne :-?
 
 
     
KlakierPLq 


Uprawnienia: B,B+E,C,C+E
Wiek: 24
Dołączył: 04 Maj 2015
Posty: 8
Skąd: Łużna
Wysłany: 2015-05-05, 19:32   

Siema a przedstawcie mi taka sytuacje. Mój Ojciec ma samochód z HDS do przewozu drzewa zarejestrowany na siebie i teraz moje pytanie czy mogę jezdzic tym autem nie posiadajac uprawnien HDS majac C+E i kurs na przewóz rzeczy?
 
     
proszekOMO 


Tym śmigam: DAF XF 106.460/ Scania R
Uprawnienia: A,B,C+E
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 93
Skąd: Polska
Wysłany: 2015-05-05, 19:53   

nie
 
     
DawidR 

Pracuję w firmie: IKEA
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E i KW
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 141
Skąd: Zbąszyń
Wysłany: 2015-05-06, 11:26   

Jeśli chcesz być operatorem HDS to musisz posiadać na niego uprawnienia mimo tego że masz C+E z tym że to są dwie odrębne kwalifikacje. To jest tak samo jakbyś chciał jeździć wózkiem widłowym bez uprawnień w firmie twojego ojca. Możesz jeździć dopóki nic nie wywiniesz i nikt cie nie skontroluje.

HDS to koszt max 700zł w 2 dniowym kursie wiec szkoda zachodu w tym temacie...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Grafika: Shaxo | Wdrożenie: JacobCode.pl
Copyright © 2012 by FastKill.pl
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg