To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Młody Trucker
Forum początkujących kierowców trucków

Mapy,nawigacje,anteny GPS - Igo Truck

pozi81 - 2014-11-30, 13:44

MŁODY1982 napisał/a:
kolego ph to ze w info torrenta nie ma seedow nie znaczy ze ich nie ma jak nie sprawdzisz to sie nie przekonasz tutaj macie moje poprzednie wstawki

http://polskie-torrenty.p...ry=193&active=0

dzis wstawilem igo primo na windows ce z dedykacja pod modecom mx3hd z mapami tom tom 2014.Q2 wszystko dopracowane a nie tzw.zlepy

http://electro-torrent.pl/torrent/42346

oraz najnowszy program iGO primo 2.4 9.6.29.431282 Android - 9 September 2014 z mapami here 2014.Q1

http://electro-torrent.pl/torrent/42346

nie musicie siedzieć i czytać po forach co i jak zrobić żeby program obsługiwał funkcje truck to są 100% dopracowane programy stad ich taka wielkość zapraszam do pobierania i seedowania

podałem wam zły link pod igo primo windows ce z najnowszymi mapami tom tom 2014 q2 dwa razy przez nie uwagę wstawiłem ten sam, poprawiam się

http://electro-torrent.pl/torrent/42347

Witam a te igo na androida widzę dopracowane bo waży ponad 5gb a poprzednie ważyło z 2,30gb
Powiedz mi a jak wygląda Live traffic?działa?i jak to pobrać

MŁODY1982 - 2014-12-01, 01:31

Kolego pewnie ze live traffic dziala odpalasz igo na androidzie gdy jestes polaczony z netem i w igo masz ikonke ruch drogowy online igo automatycznie pobiera sobie wszystkie iformacje a takze sa naniesione na mapie pod windowsem ce np modecom laczysz nawigacje przez Bluetooth z tel i igo laczy Ci sie z netem przez telef i rowniez pobiera live traffic

[ Dodano: 2014-12-01, 01:34 ]
Sciagasz najnowsze igo wstawione przeze mnie i nic nie robisz odpalasz igo gdy masz wlaczony net i informacje drogowe samo pobiera a takze sugeruje Ci czy ma uzwglednic te utrudnienia

marcinx89 - 2014-12-01, 12:22

MŁODY1982, zauważyłem, że na Windows CE masz wstawski mapy Q2 czyli nowsze, a na Androida Q1, a ja szukam na androida Q2, posiadasz może takie ??
MŁODY1982 - 2014-12-01, 14:21

Tak ostatnia najsiezsza pozycje na windows ce wstawilem z mapami tom tom(telatlas) 2014Q2, mapy here-navteq maja bez porownania mniejsze wielkosciowo pliki ftr dla ciezarowek wiec co za tym ma mniej naniesionych ograniczen co do twojego pytania to sciagnij sobie to ostatnie igo na windows ce z mapami tomtom i skopiuj mapy z tego igo z katalogu map do katalogu igo content-map pod igo primo wiec musisz sciagnac dwa igo bo samych mam tom tom 2014q2 nie wstawilem jak rowniez z programem igo pod androida musisz sam dokonac takiego przeszczepu
pozi81 - 2014-12-01, 14:45

młody dzięki
tylko coś słabo z tymi sedami na tych torrentach

czyli jak chcę mieć najdokładniejsze mapy to ściągnąć te igo na win ce i mapy wrzucić do igo na androidzie?

jeszcze raz wielkie dzięki

djarti - 2014-12-01, 19:23

W rzeczy samej lipa z tym sendowaniem od 2 godzin tylko 3mb
marcinx89 - 2014-12-03, 16:56

pozi81, djarti, ja wczoraj zacząłem ściągać i dzisiaj już mam dwie wstawki <br>
iGO primo 2.4 9.6.29.431282 Android truck i
IGO PRIMO MAPY TOM TOM TRUCK 2014 .Q2 - win CE

dzięki MŁODY1982, a co do plików FTR masz racje te pod TomTom więcej ważą

gabrik - 2014-12-04, 11:03

Witam, wysłałem priva do "młodego" ale nie wiem kiedy odpowie. Możecie łopatologicznie napisać jak rozpakować i jak przenieść na kartę odpowiednie foldery? Chodzi o paczkę IGO tom tom"
marcinx89 - 2014-12-04, 16:09

gabrik, rozumiem, że Igo Primo chcesz wrzucić na urządzenie z Androidem ??
Mateusz9dwa - 2014-12-04, 17:19

gabrik napisał/a:
Witam, wysłałem priva do "młodego" ale nie wiem kiedy odpowie. Możecie łopatologicznie napisać jak rozpakować i jak przenieść na kartę odpowiednie foldery? Chodzi o paczkę IGO tom tom"

On Ci odpisze, tylko cierpliwości :)
Ja pobierałem na WinCE. Jak już ściągniesz mapę, musisz ją rozpakować do nowego folderu. Potem ten folder kopiujesz na kartę i wsadzasz w navi. Dalej w ustawieniach wybierasz mapę z tej karty.

gabrik - 2014-12-04, 17:50

marcinx89 napisał/a:
gabrik, rozumiem, że Igo Primo chcesz wrzucić na urządzenie z Androidem ??

Mam nadzieję, że ściągnąłem wersję windows CE, mam Modecoma MX3HD. Nigdy jednak nie używałem "łamańców" ale teraz dopóki nie zakupię navi z mapami dla truck europa muszę sobie jakoś poradzić.

[ Dodano: 2014-12-04, 19:00 ]
Ok udało się :), na wszelki wypadek tylko dopytam. Czy uruchamiać IGO powinienem przez wejście do WIN CE i potem klikanie na ikonke IGO? Czy jest jakiś inny, lepszy sposób? (jeśli pytanie jest lamerskie to sorki).

[ Dodano: 2014-12-04, 21:41 ]
A powiedzcie mi jeszcze, czy IGO MY WAY to coś jeszcze innego od tej wstawki od "młodego"?

MŁODY1982 - 2014-12-05, 21:47

Kolego pozi81 tak sciagnij sobie igo pod windows ce z mapami tom tom 2014Q2 i przerzuc je do katalogu igo content- map jesli chcesz miec je pod androida, kazdemu ze wstawkami a raczej z wariantami niedogodze musicie sami wykazac sie inicjatywa a jest to proste co do transferu to ze slaba predkosc to tak jak mowilem jesli pobierzecie to zostawcie na troche komputer z wlaczonym sciagnietym torrentem bo jak widze to ten ktory pobierze ma zachowanie egoistyczne u mnie laptop zostawilem wlaczony non stop, tak jak kolega zauwazyl i dal dowod plik ftri od wydawcy map igo here to kupa, tom tom jakos bardziej sie przyklada moze dlatego ze robi nawigacje dedykowane pod trucka, znowu w mapach tom toma sa opoznienia z infrastruktura drog a w mapach here jest lepiej no ale funkcji truck to w mapach here zbytnio nie uswiadczycie przy wyznaczaniu tras bo jest to tak tylko lizniete co widac po wielkosci plikow ftr zamiast tych map here to bardziej sklanialbym sie ku sygic truck tam chociaz widac ograniczenia na mapach i nie pcha na nie
Minor - 2014-12-06, 15:28

posiadam nawi z windows CE po probie wlaczenia jej poprzez win CE klikajac na ikone Igo resetuje mi cala nawigacje wie ktos moze co moglbym z tym zrobic zeby zaczelo dzialac poprawnie?
kiko - 2014-12-06, 17:32

Może jakiś trefny program jaka wersja jakie mapy ??
Minor - 2014-12-07, 16:45

kiko napisał/a:
Może jakiś trefny program jaka wersja jakie mapy ??

chyba tak kzzda inna mape moge odpalic czy to starsze igo czy automape czy cokolwiek innego tego pliku ktory pobralem odpalic sie nie da