Mapy,nawigacje,anteny GPS - Igo Truck
kiko - 2014-07-13, 16:22
Z tego co słyszałem to wersja HD się przycina ale o wieszaniu nie słyszałem
Puciaty - 2014-07-16, 21:35
jaka nawigacja pod igo kumpel ma mi wgrac tą mape? ale mowil mi ze nie na kazda da się to wgrać.. chce kupic jakas dobra nawi najlepiej 7 cali do 700zł ?
Andrzej_88 - 2014-07-18, 16:14
Puciaty, kup sobie Modecom MX3 i wgraj na to iGo. Lepszego zestawu nie znajdziesz i w 300zl sie smiescisz.
Puciaty - 2014-07-18, 18:43
Andrzej_88, Dziękuję za odpowiedzi Andrzejku:) wezme ją pod uwagę :)
wsobol - 2014-07-21, 15:23
Miałem pewien kłopot z moim iGo Primo 2.4 zinstalowanym na Lark FreeBird. Otóż od czasu do czasu wyskakiwał mi komunikat, że nie może otworzyć pliku i zamyka aplikację "Failed to open file: $poi_mapdistant.bmp Exiting application." Po potwierdzeniu OK, rzeczywiście iGo wyłaczało się. Działo się to zawsze w tych samych punktach na trasie, tak jak by chciał wyświetlić jakąś ikone POI, ale nie mógł i wyłączał się dla tego.
Rozwiązanie na moją bolączkę znalazłem na stronie NaviTotal.com . Jako przyczynę podane są dwa powody i dwie drogi działania. Jednak, aby rozwiązać problem trzeba wykonać obydwie czynności.
1. Wadliwy plik data.zip - otworzyć plik WinRARem (nie wypakowywać!) i w folderach z rozdzielczościami znaleźć nasz plik poi_mapdistant.bmp i wkleić go do folderu z naszą rozdzielczością, np. skopiować go z 480_272 i wkleić go do 320_240.
2. Tutaj moje działanie nieco odbiegło od instrukcji na stronie NaviTotal. Tam mowa jest, żeby otworzyć WinRarem również plik data.zip i w folderze ui_igo9/common dodać ten plik.bmp do archiwum zip poprzez kliknięcie w przycisk ADD, wskazanie pliku .bmp, potwierdzenie OK i jeszcze raz OK.
U mnie na karcie w głównym folderze iGO był folder ui_igo9/common i tam wkleiłem plik .bmp. Zadziałało równie skutecznie.
Może komuś się to przydać.
Teraz jeszcze zdarza mi się zawieszenie spowodowane brakiem pamięci i zamierzam wypróbować sposób podany przez proszek OMO z wpisem w pliku sys.txt zwiększający przydział pamięci. Zobaczymy jak będzie.
emild - 2014-07-24, 20:30
| wsobol napisał/a: | | Teraz jeszcze zdarza mi się zawieszenie spowodowane brakiem pamięci i zamierzam wypróbować sposób podany przez proszek OMO z wpisem w pliku sys.txt zwiększający przydział pamięci. Zobaczymy jak będzie. |
jesli ci sie uda daj znac o jaki sposob chodzi i dokladnie o jakim komunikacie mowa.
wsobol - 2014-07-24, 23:24
| emild napisał/a: | | wsobol napisał/a: | | Teraz jeszcze zdarza mi się zawieszenie spowodowane brakiem pamięci i zamierzam wypróbować sposób podany przez proszek OMO z wpisem w pliku sys.txt zwiększający przydział pamięci. Zobaczymy jak będzie. |
jesli ci sie uda daj znac o jaki sposob chodzi i dokladnie o jakim komunikacie mowa. |
Oto sposób podany przez proszek OMO kilka postów wcześniej:
| proszekOMO napisał/a: | U mnie tez sie tak dzialo. W glownym folderze jest plik sys.txt. W sekcji [debug] wpisalem takie oto cos:
max_memory=35000000
reserve_memory=1700000
cache=600000
i teraz dziala jak nalezy.
A i dodatkowo poprobuj z opcjami w samym IGO na dole po lewej taka probowka... |
Jak na razie nie miałem komunikatu o niskim stanie pamięci i potrzebie przeniesienia niektórych elementów na kartę SD (całość jest przecież na karcie SD )
Może to tylko autosugestia, ale wydaje mi się, jakby program chodził trochę szybciej po tym zabiegu.
ziomek5555 - 2014-08-07, 15:24
Witam poszukuje pilnie mapy igo truck. Proszę o pomoc
kiko - 2014-08-17, 08:14
Są nowe mapy do iGO Q1.2014
Anonymous - 2014-08-17, 15:54
Bzdury piszą przeważnie Ci marni handlarze i reklamuja to siano które nie schodzi im z półek...Jak kupujecie nawigacje i chcecie zainstalować na niej iGO zwracajcie uwage na procesor w tej nawigacji.Nawigacja za 300 zł będzie o wiele bardziej lepsza od tej z oryginalnymi mapami za 1700 zł w sklepie testowałem wszystkie nawigacje w całej Europie bo na moje nieszczescie jestem międzynarodowym kierowcą i najlepiej wypadają TOM TOM-y i iGO.Auto Mapa też nie jest zła.Dobrą alternatywą są smartfony z dostępem do internetu w standardzie WiFi na które tez można zainstalować iGO.Do samego iGO wystarczy Wam nawigacja za 200 zł i też sie doskonale sprawdzi.Pozdrawiam wszystkich zawodowych kierowców.
Puciaty - 2014-08-17, 16:10
a jak się spisują nawigacje garmin lub Becker?
Anonymous - 2014-08-17, 18:50
Kup sobie Garmina dla ciężarówek za 1700 zł i nawigacje za 200 zł z wgranym iGO i będziesz miał porównanie
jas75 - 2014-08-17, 23:43
AutoMapa - na trasie prowadzi bardzo dobrze, zaś jeżeli chodzi o doprowadzenie do miejsca docelowego, gdzie są utrudnienia dla ciężarówek (zakazy) - to ta franca prowadzi niczym na osobówkę. Igo - rewelacja (choć w Niemczech jej "coś odpi******ło" bo na autostradzie zaczęła pokazywać jakąś miejscowość i kazała jechać uliczkami- zmienię nawigację{bo mam bardzo starego Larka.} i obaczę czy to pomoże.
Nie przeklinaj!
/mobil1994
kiko - 2014-08-18, 06:12
To jest temat o IGO
Co do navi na smartfona nie zapominajcie o Sygic Truck
big67 - 2014-08-20, 18:58
witam panowie, skad sciagnac punkty poi, stacje paliw parkingi itp? Mialem Igo ale cos sie popsulo, mam nowe igo wgrane, ale nie mam punktow poi...
|
|
|