To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Młody Trucker
Forum początkujących kierowców trucków

Mapy,nawigacje,anteny GPS - TomTom XXL - Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu

magutek - 2016-11-09, 17:08
Temat postu: TomTom XXL - Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu
Witam, od dłuższego czasu walczę z nawigacją wujka i do tej pory nie mogę dojść do ładu. Pomyślałem więc, że może zapytam na Waszym forum, bo kto lepiej się zna na takich rzeczach jak nie Wy. Problem jest taki. Pierwszy raz do aktualizacji dostałem nawigacje Tomtoma. Nie raz zdarzało mi się aktualizować czy wgrywać mapy na nawigacje z windowsem. Jednak tak tutaj mam problem od samego początku, ten linuks mnie pokonał. Jednak do rzeczy.
Sformatowałem całą nawigacje, wgrałem na nią navcora o symbolu 9.540.2-2040-CAB-navcore-LE i wrzuciłem potem do nawigacji wersję mapy Central Europe 975.7685 (wersja 2GB, bo tyle ma nawigacja). Po wrzuceniu wszystkich plików dograłem radarki itd, użyłem aktywatora żeby wszystko śmigało. Włączam nawigacje, a tutaj komunikat jak w nazwie tematu - "Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu". Nie wiem gdzie jest błąd, ale jak szukałem map do mojej nawigacji TomTom XXL, to właśnie te mapy polecali, a tu guzik.
Naprawdę nie wiem co zrobiłem źle, nie ogarniam tej selekcji map. Mógłbym prosić Was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu? Będę Wam naprawdę bardzo wdzięczny!

mixmusic - 2016-11-10, 09:51

Sprawa jest jasna raczej jak dla mnie.Ten navcore który wgrałeś jest w oryginale.Wrzuciłeś i nie spaczowałeś. Nowy fast i od początku wgrac nowy navcor spaczować w pierwszej kolejności i dopiero mapa i spaczować mape.Jeśli to nie pomoże to - format navi (wcześnie rozumie zrobiłeś kopie zapasową na komputer) pobrać TT Home na kompa podpiąć navi pod kompa pobrać oryginalny navcore. Po pobraniu wrzucić do navi nowy fast i spaczować navcor.Po tym dodac mape są juz nowe 976.xxxx po uruchomieniu 1 raz dodasz powstały plik bif i spaczujesz mape.Co do map są nowe a fast 07.11 2016