Mapy,nawigacje,anteny GPS - Żadne iGo nie zapisuję konfiguracji - Nawigacja na SD Card
tekero - 2016-03-06, 15:21 Temat postu: Żadne iGo nie zapisuję konfiguracji - Nawigacja na SD Card Żadne iGo nie zapisuję konfiguracji, Nawigacja na karcie pamięci. Mój tablet to Asus Memo Pad 7 na Androidzie 5.0 Lolipop
Pit0l - 2016-03-06, 15:50
Od androida 4,4 w telefonach i tabletach trzeba dzielić igo na dwie czesci. Troche na urzadzenie reszte na karte i jeszcze dodac wpis w jednym pliku. Poczekaj na mixmusica albo poszukaj na forum mynavi-expert. Gowniane wifi mam w holandii bo bym poszukal.
mixmusic - 2016-03-06, 16:22
Problem z zapisem ustawień
Odszukaj w pliku tekstowym sys wpisu [folders]Dopisz do sekcji
data="/storage/emulated/0/igo"
sdcardpath="/storage/emulated/0/igo"
Co do IGo na androidzie powyżej 4.4 (dwa sposoby)
aby działało na karcie to
1: Zainstaluj i uruchom iGO na wewnętrznej pamięci telefonu komórkowego, z jedną mapą
Po zainstalowaniu iGO na wewnętrznej pamięci (Urządzenia)
Na zewnętrznej SD tworzysz folder "Dodatki"
_Przenieś folder "content" z wewnętrznej pamięci do folderu "Dodatki" na zewnętrznej pamięci SD.
3: Dodaj do sys.txt (in mem. device):
[ folders ]
has_secondary_root = 0
android_secondary_root_path = "/storage/extSdCard/Dodatki"
content = "/storage /extSdCard/Dodatki/content "
lub 2 sposób
1. na karcie tworzysz folder Addons,
2. W folderze Addons tworzysz katalog Content ( masz więc dwa foldery content, jeden w pamięci, iGO/content, drugi na karcie w addons/content
3. w pamięci w igo/content pozostawiasz :
-global_cfg
-tmc
-lang
- speedcam
-voice
-userdata
4. na kartę do addons/content przenosisz:
-building
-dem
- poi
-map
-scheme
-skin
-car
5. w sys.txt zmieniasz swój wpis na:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"
Zakładam, że nazwa karty jest NA BANK prawidłowa.Można to sprawdzic po zaisnstalowaniu sobie TotalComandera ze sklepu Play (dawnego Marketu- jest za free)
tekero - 2016-03-06, 22:05
Sposób drugi działa perfekrycjnie - ExtSdCard musiałem zmienić na sdcard1, taki poradnik powinien znajdować się w [.spoiler] w kazdym temacie z tym programem. Bardzo dziękuje za pomoc!!!
Jutro tablecik leci w testy "w polu"
mixmusic - 2016-03-07, 15:38
Czyli jednak sie da.
dudzio - 2016-03-07, 19:28
Jest też dla bardziej zaawansowanych użytkowników inna metoda wystarczy edytować rejestr w Androidzie i nadać uprawnienia dla karty SD zapisu i odczytu i nie trzeba wtedy dzielić nic tylko wrzucać na kartę.
http://forum.android.com....oid-kitkat-44x/
tekero - 2016-03-07, 21:46
dudzio, o tym wiedziałem już wcześniej, jednak zaktualizwałem mojego Asus memo pad 7 do Android Lolipop i nie mogę znaleźć exploita aby go zrootować, więc musiałem po oficjalnych ścieżkach szukać :P
mijun - 2016-08-20, 19:05
wszystko ładnie zainstalowałem ale nie wychodzi mi ten drugi sposób
ściągnąłem mape bez pliku sys niestety
może ktoś wrzucić?
mark.t - 2016-09-22, 02:27
| mixmusic napisał/a: |
1. na karcie tworzysz folder Addons,
2. W folderze Addons tworzysz katalog Content ( masz więc dwa foldery content, jeden w pamięci, iGO/content, drugi na karcie w addons/content
3. w pamięci w igo/content pozostawiasz :
-global_cfg
-tmc
-lang
- speedcam
-voice
-userdata
4. na kartę do addons/content przenosisz:
-building
-dem
- poi
-map
-scheme
-skin
-car
5. w sys.txt zmieniasz swój wpis na:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
|
Witam.
Drugi sposób u mnie na xperi m4 zadziałał. Ładnie i szybko wylicza trasę ale podczas symulacji przy wjeździe na autostradę iGo się zawiesza i się wyłącza (jeśli dobrze kojarzę to komunikat mówił coś o za małej ilości pamięci). Na pamięci wewnętrznej problem ten nie występował.
Nie jestem pewien czy dobrze pozmieniałem w pliku sys wpis z extSdCard na sdcard1.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie należy zmienić ten wpis?
mixmusic - 2016-09-22, 17:16
Wrzuć sobie albo file menagera albo totalcomandera.Są oba dosępne w markecie za free.Odpal np total comandera i zobaczysz dokładnie jak nazywa się Twoja karta i tak musisz dopisać.Błąd w woisie nie pozwoli na poprawne działanie.Wystarczy nawet że nie dodasz / i też już błąd.Więc na spokojnie z tym sprawdz i dodaj konkretnie wpis i musi działać
mark.t - 2016-09-22, 23:57
Witaj.
Moja karta nazywa się sdcard1 tylko nie jestem pewien czy wszędzie dopisałem tą lokalizacje.
yerychooo - 2016-09-28, 20:25
Jesli chodzi o android powyżej 4.4 to u mnie dziala bez rotowania czy tez dzielenia na pamiec tel.i karte
bez kombinacji wystarczy pomyśleć troszke sie chce to sie zrobi
mark.t - 2016-09-30, 10:52
yerychooo
Dziękuję ci bardzo za pomoc!
Z Twojego opisu i treści posta wnioskuję że jesteś wielkim i doświadczonym kierowcą ciężarówki z góra rocznym stażem za kierownicą . Proponuję spróbować ominąć ograniczenia jakie nakłada trzymanie kierownicy i powstrzymać się od pisanie tak wyniosłych postów.
Reszta kierowców będzie ci wdzięczna bo tym co robisz psujesz im opinię.
Jeżeli wiesz jak to zrobić to opisz to tutaj. Nie wiem czy wiesz ale zrobiłeś wpis na forum na którym myślący inaczej udzielają tu pomocy lub jej oczekują.
horni - 2016-10-04, 16:06
Jestem zielony w tych sprawach -tablet lenovo tab 2 ,wgrałem igo ultimate z tego forum z mapą polski w środku a w zaden sposób nie moge innej mapy zainstalować na karcie andriod 4.4 ,podmieniam pliki i po zmianie krzyczy że brak pliku mapy moja karta nazywa się w comanderze sdcard1 jak prawidłowo ma wyglądać wpis ?
mixmusic - 2016-10-04, 16:37
| horni napisał/a: | | Jestem zielony w tych sprawach -tablet lenovo tab 2 ,wgrałem igo ultimate z tego forum z mapą polski w środku a w zaden sposób nie moge innej mapy zainstalować na karcie andriod 4.4 ,podmieniam pliki i po zmianie krzyczy że brak pliku mapy moja karta nazywa się w comanderze sdcard1 jak prawidłowo ma wyglądać wpis ? |
Zmień z tego
[folders]
has_secondary_root=1
na taki wpisz
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard1/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"
oczywiście daj zapisz
|
|
|